2011. november 24., csütörtök

Neo - A Planetary Voyage -Koncert A Planetáriumban - Jelenlegi ára: 999 Ft

Tartalom: eredeti zenei dvd film bontatlanul
Tartalom:
1. Planetárium
2. Endless Roads
3. Control
4. A World More Real
5. Records Straight
6. Showdown On Hell Streeet
7. Nutman
8. Absolution
9. Red Button
10. IO
11. Spellbound
12. Diskhead
13. Scorn Me
14. Bake It And Break It!
15. Renard
Neo: A Planetary Voyage
A Kontroll filmzenéhez kapcsolódó turnén összekovácsolódott új Neo-felállás a két év csúszás után 2006 őszén megjelent Maps For A Voyage album lemezbemutató koncertjén egyedülálló audiovizuális élményt nyújtó produkcióval engesztelte ki a hosszú várakozásra kényszerült rajongókat – a budapesti Planetáriumban.
A Kontroll filmzenelemezének felvétele közben/után szinte teljesen kicserélődő zenekar hangzása a korábbi albumokhoz képest jelentős változáson ment át: az állandóságot képviselő Milkovics Mátyás alapító mellé a rockzene felől érkező Hodosi Enikő és Kőváry Péter társszerző-énekespáros slágeresebbé, könnyebben fogyaszthatóvá tette a Neo elektro-popját. A Planetárium ettől még tökéletes koncerthelyszínnek bizonyult egy jó kis Neo-tripre, a zenekar pedig megragadva a kínálkozó lehetőséget olyan hang és fénytechnikát próbálhatott ki a két előadáson, amilyet korábban soha nem engedhetett meg magának. A Planetárium csillagvetítője, különleges lézerberendezése és kördiavetítése már önmagában páratlan vizuális körítést ígért, ráadásként plazmakijelzők, LED-fal, projektorok és különleges fénytechnika tették teljessé a látványt. A hangzás is csúcstechnikát képviselt, a világ egyik legjobb hangrendszerét gyártó cége külön a helyszínhez optimalizált többpontos hangrendszert szerelt fel a színpad mellé.
A Planetarium című intrón kívül 14 számot tartalmazó DVD-n túlnyomórészt a Maps For A Voyage szerzeményei kaptak helyet (de előkerül például a Diskhead című 2002-es sikerdal is), és elmondható, hogy az új lemez dalai élőben még jobban működnek, mint az albumon. Az alaptriót a fellépésen Benedek Tamás dobos mellett néhány számban négytagú fúvóskar egészítette ki, és a hangzást több különleges hangszer (csőharang, theremin, harangjáték) tette izgalmasabbá. Arról már nem a zenekar tehet, hogy a vizuális show-ból sajnos alig jön át valami a DVD-n, aki nem volt ott a két lemezbemutató koncert valamelyikén, az utólag nem tudja átélni a fellépések igazi hangulatát.


Jelenlegi ára: 999 Ft

Az aukció vége: 2011-11-28 06:20
. Neo - A Planetary Voyage -Koncert A Planetáriumban - Jelenlegi ára: 999 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése